Fujitsu Technology Solutions plant ontslagen

In een vaag persbericht kondigt Fujitsu Technology Solutions een herstructurering aan van 150 miljoen euro. Er komt overleg met de bonden over een ontslagronde.

Fujitsu Technology Solutions wil de jaarlijkse operationele kosten met 150 miljoen euro verlagen. Een deel van dat geld moet van een ontslagronde komen. Hoeveel banen op het spel staan, wil het bedrijf niet zeggen. Het wil eerst overleggen met de ondernemingsraden.


Fujitsu Technology Solutions zal ook zijn productportefeuille “bijsturen” en meer de nadruk gaan leggen op it-dienstverlening en -solutions. Of en welke productgamma’s afgestoten worden, is evenmin duidelijk. “Onderzoek en Ontwikkeling, levering en productie worden meer afgestemd op Fujitsu’s activiteiten in Japan,” zegt het bedrijf. Wat dit betekent voor de fabriek van Fujitsu Technology Solutions in Augsburg in Duitsland blijft voorlopig onduidelijk. In de services-markt ziet het bedrijf wel nog groeimogelijkheden in Europa en daarin wil het meer gaan investeren. Fujitsu heeft het moeilijk in de servermarkt. Vorig jaar daalde de omzet van het bedrijf in die markt met 18,3 procent.


In België werken 348 mensen bij Fujitsu Technology Solutions, waaronder 200 ict’ers. Of er ook in ons land banen op het spel staan, is voorlopig niet bekend. We vonden niemand bereid tot commentaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content