Fusie Mitel en Aastra afgerond

Telecombedrijven Mitel en Aastra hebben hun fusie afgerond. Samen vormen ze een telecomgroep met een omzet van 1,1 miljard dollar.

Telecombedrijven Mitel en Aastra hebben hun fusie afgerond. Samen vormen ze een telecomgroep met een omzet van 1,1 miljard dollar. Door de operatie zal de merknaam van Aastra grotendeels verdwijnen met uitzondering van bepaalde Europese markten. De hoofdzetel van het nieuwe Mitel komt in Ottawa (Canada) en wordt geleid door Richard McBee, die eerder al Mitel leidde.

Voor de overname kocht Mitel alle gewone aandelen van Aastra voor 6,52 dollar plus 3,6 Mitel-aandelen per Aastra-aandeel. Mitel telt na de fusie met Aastra in totaal 6 miljoen klanten.

In november schreven we nog dat de fusie in de komende twee jaar voor een grote synergie zal zorgen. Of dat ook gevolgen zal hebben voor de Belgische werknemers van beide bedrijven is nog niet bekend. In november werkten er in België vier mensen voor Mitel en achttien in Nederland. Aastra telde volgens Trendstop in 2012 iets meer dan 58 voltijdse werknemers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content