Fusie Nextel, Newtel, Siecom en Securipoint

Peter Roelens, de topman van de TelelinQ groep fuseert de onderliggende telecombedrijven Nextel, Newtel, Siecom en Securipoint tot één onderneming. De vestiging in Wemmel wordt gesloten

De vier bedrijven zijn gespecialiseerd in de technologie van diverse leveranciers. Zo ligt de focus van Newtel op Aastra oplossingen, Siecom op Unify (ex-Siemens) en Nextel op Avaya en Alcatel. Securipoint is de specialist in fysieke beveiliging. Het fusiebedrijf zal de diverse merken en oplossingen blijven verdelen, maar zoekt schaalvoordeel én een aanspreekpunt voor de klant.

De fusie wordt vanaf 1 januari 2015 van kracht. In oktober zal er meer duidelijkheid zijn over de organisatie en het organigram. Mogelijk komt er ook een nieuwe naam voor TelelinQ. Peter Roelens blijft alvast ceo. De vestigingen in Wommelgem, de hoofdzetel, en in Zaventem blijven behouden. De vestiging van Securipoint in Wemmel wordt gesloten. Er zouden geen ontslagen vallen.

De TelelinQ groep telt 330 werknemers, goed voor 15.000 klanten. In 2013 haalde het een omzet van 55 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 2,5 miljoen euro. Dit jaar streeft de groep naar een omzet van 60 miljoen euro en een winst van 4 miljoen euro.

Partner Content