Fusie tussen Bancontact en Payconiq in de maak

© G.F.

Betaalsysteem Bancontact wil fuseren met betaalapp Payconiq. Ze willen samen een eengemaakte betaal-app aanbieden.

Voor het einde van het tweede kwartaal moet de fusie rond zijn. “Het nieuwe Belgische bedrijf zal nieuwe innovatieve producten voor zowel binnenlandse als Europese betalingen aanbieden, zoals een eengemaakte betaal-app ‘Payconiq by Bancontact'”, klinkt het in het persbericht. Voorlopig blijven de twee bestaande betaal-apps beschikbaar. Ook de Bancontact-betaalkaart blijft gewoon bestaan en verandert niet van naam.

De aandeelhouders van beide bedrijven – een resem banken – ondertekenden maandag een werkovereenkomst voor de fusie-intentie. Axa Bank, Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC zijn aandeelhouder van Bancontact. Belfius, ING en KBC en sinds kort ook BNP Paribas Fortis hebben Payconiq in handen.

De fusie “combineert het beste van twee werelden”, klinkt het. Zo functioneert Payconiq los van een betaalnetwerk en -terminal; de handelaar krijgt het geld rechtstreeks op de rekening. Anderzijds biedt Bancontact met de betaalkaarten en app een grote reikwijdte bij consument en handelaars.

Samen willen ze optimaal inspelen op de sterk groeiende vraag naar betaaloplossingen, klinkt het. De Belg betaalt immers steeds meer elektronisch. Het totale aantal betalingen met de apps van Bancontact en Payconiq verviervoudigde bijvoorbeeld in 2017. Samen verwerkten ze vorig jaar zowat 15 miljoen mobiele betalingen.

Partner Content