Fysieke knoppen in touchscreens maken blind typen op smartphone of tablet mogelijk

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De start-up Tactus ontwikkelde een tactiel touchscreen: een aanraakscherm waar u fysieke knopjes uit kunt laten komen en dat op elke bestaande tablet of smartphone moet gaan werken.

Hoewel we intussen bijna allemaal over een smartphone of tablet met touchscreen beschikken, gaat typen met een fysiek toetsenbord nog altijd sneller, meer foutloos én blind. De Amerikaanse start-up Tactus wil daarom de tactiele ervaring naar het touchscreen brengen. Het bedrijf ontwikkelde een techniek die u in staat stelt fysieke knopjes uit het aanraakscherm te laten verschijnen, om ze later weer te doen verdwijnen.

Dat wil niet zeggen dat u een nieuwe smartphone of tablet hoeft te kopen om van het ’tactiele aanraakscherm’ gebruik te kunnen maken. Tactus wil het ‘verdwijnende keyboard’ immers implementeren in de toestellen van de grote jongens.

Daarvoor heeft de start-up een speciale – 3D-geprinte – case ontworpen die u aan uw eigen toestel kunt vastmaken. Deze hoes brengt een dun laagje op uw scherm aan, wat dus resulteert in een toetsenbord dat op elk moment kan verschijnen en verdwijnen, en dat op al uw apparaten werkt.

Op dit ogenblik heeft Tactus enkel een prototype klaar, dat bijvoorbeeld compatibel is met een iPad, maar het bedrijf denkt de techniek midden dit jaar nog op de markt te kunnen brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content