Fyxxilab laat kinderen technologie ontdekken tijdens Gentse Feesten

© (c) EduCenter/Onder de Draak

Fyxxilab, waar kinderen aan de slag kunnen gaan met ICT-tools, breidt volgende week uit naar de Gentse Feesten.

Fyxxilab, waar kinderen aan de slag kunnen gaan met ICT-tools, breidt volgende week uit naar de Gentse Feesten.

Fyxxi is een initiatief van EduCentrum en bestaat uit een lab waar kinderen spelenderwijs met technologie en wetenschap in contact komen. Daarbij ondersteunt het scholen met workshops voor leerlingen, al staat de organisatie ook open voor andere evenementen, zoals verjaardagsfeestjes.

Deze zomer krijgt het lab een tijdelijke uitbreiding naar de Gentse Feesten. Op het Sint-Baafsplein kan de jeugd van 18 tot 27 juli (met uitzondering van dinsdag en donderdag) aan de slag. Hier gaan telkens sessies door voor kinderen van het 1e tot het 3e leerjaar en van het 3e tot het 6e leerjaar. Specifiek gaan de workshops door in de Panoramische Zaal in de Lange Kruisstraat 6G in Gent.

Het evenement is het resultaat van een samenwerking tussen EduCentrum en Onder De Draak vzw, dat instaat voor alle festiviteiten rond het Sint-Baafsplein. Tegelijk zijn er verschillende technologiepartners zoals IT-Planet, Telenet, Wijs, de Caryagroup en anderen die het initiatief sponsoren.

Ook het OCMW van Gent wordt betrokken om zo ook kansarme kinderen tot in het Fixxilab te krijgen en hen zo te stimuleren om met technologie aan de slag te gaan.

Inschrijven kan http://www.onderdedraak.be/kids-aanbod/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content