‘Galaxy Note 7 kost minstens 849 euro’

© .

De Galaxy Note 7 gaat in Europa vermoedelijk vanaf een prijs van 849 euro over de toonbank. Dat meldt techsite SamMobile op basis van bronnen.

De Galaxy Note’s zijn standaard wat duurder dan de Galaxy S-toestellen. De verwachting is dat de Galaxy Note 7 dezelfde functies heeft als de Galaxy S7 en S7 edge, maar de phablet biedt ook een irisscanner, een USB-poort type-C, een grotere batterij en mogelijk 6 GB aan werkgeheugen. Ook zal de Galaxy Note 7 waarschijnlijk alleen met dual-edge scherm verkrijgbaar zijn, wat leidt tot een hogere prijs.

De naam Galaxy Note 7 is overigens opvallend, omdat de vorige versie Note 5 heette. Samsung slaat nummer 6 dus over. Dat heeft te maken met de Galaxy S-serie smartphones. De namen van S en Note kloppen namelijk niet helemaal. Begin vorig jaar lanceerde Samsung de S6 en in het najaar de Note 5. In 2014 bracht Samsung de S5 en vervolgens de Note 4 op de markt. In maart dit jaar verscheen de S7 in de winkels. Door nu voor Note 7 te kiezen, brengt Samsung meer lijn aan in de namen. (ANP/Pvl)

Partner Content