‘Galaxy S8 krijgt randloos scherm zonder homeknop’

© Reuters

De Samsung Galaxy S8 krijgt een randloos scherm zonder thuisknop. Dat zeggen bronnen binnen de Zuid-Koreaanse techgigant tegen Bloomberg. Het lijkt er op dat Apple en Samsung met de ontwikkeling van een gelijkwaardig toestel bezig zijn.

Het OLED-scherm van het nieuwe toestel bedekt de gehele voorkant. De thuisknop is vervangen door een virtuele variant, verstopt in het glas. De telefoons zouden bovendien worden uitgerust met een gebogen scherm. Waar de vingerafdrukscanner zich bevindt wordt niet niet duidelijk uit het gerucht.

Het toestel zou net als de iPhone 7 ook geen koptelefoonaansluiting meer krijgen. Het weglaten van de aansluiting zou ervoor zorgen dat de S8 dunner wordt en toch een grotere batterij mee krijgt.

Om het geluid zonder koptelefoon beter te maken zou Samsung stereo-speakers in de S8 stoppen. Daarvoor zou het samenwerken met Harman, dat drie weken geleden door het Zuid-Koreaanse voor 8 miljard dollar gekocht is.

iPhone 8

Uit geruchten die vorige week verschenen blijkt dat Apple aan toestel met soortgelijke eigenschappen werkt. Ook de iPhone 8 zou geen fysieke homeknop meer krijgen en er zou een variant met een gebogen scherm op de markt komen. Verwacht wordt dat de nieuwe iPhone volledig van glas gemaakt zal zijn.

Note 7 debacle

De S8 moet het debacle met de ontploffende Galaxy Note 7-toestellen doen vergeten. Samsung mikt volgens de bronnen op een releasedatum in maart, met mogelijke uitstel naar april. De techreus wil het apparaat eerst uitvoerig testen voordat het op de markt komt om problemen zoals met de Note 7 te voorkomen.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content