Gamen in een kartonnen doos

Wat op het eerste zicht een ordinaire kartonnen doos lijkt, blijkt een heus videospel te bevatten.

Wat op het eerste zicht een ordinaire kartonnen doos lijkt, blijkt een heus videospel te bevatten.

Teague Labs ontwikkelde het side-scrolling spel dat voor de bediening een draaiknop aan de zijkant van de doos heeft. Met de draaiknop controleer je een figuurtje dat verticaal op en neer beweegt. Doel van het spel is vijanden te vermijden die steeds sneller van links naar rechts voorbijkomen. Raak je een vijand, dan sluit de doos automatisch en is het spel ten einde.

De makers gebruiken voor het aansturen van de onderdelen de Teagueduino, door henzelf aangepaste Arduino open source elektronica. Het zijwaarts scrollen van het spel en ook de bedieningsarm gebeuren met een servomotor. De bedieningsarm met het figuurtje aan het eind is trouwens een drinkrietje. Magneten zorgen ervoor dat het spel stopt als je met het figuurtje een vijand raakt. Het spelletje, dat zelfs met muziek wordt begeleid, toont hoe je met eenvoudige onderdelen en elektronica creatief kan zijn.

Een video toont niet alleen hoe het spel werkt, maar ook welke componenten er worden gebruikt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Video Game in a Box from Teague Labs on Vimeo.

Partner Content