Gamers melden hack Nintendo-accounts

Gamers melden hack Nintendo-accounts

Onverwachts een mail krijgen dat er met je account is ingelogd terwijl je dat zelf niet bent: een steeds grotere groep Nintendo Switch-eigenaars maakt er melding van. Het is nog onduidelijk wat de bron van de inbraken is.

De hacks van Nintendo-accounts vormen een risico omdat er, eenmaal ingelogd, dure aankopen gedaan kunnen worden. Games, maar ook bijvoorbeeld virtueel geld dat in bepaalde spellen gebruikt kan worden. Op naam van een gehackte gebruiker werd voor wel 300 dollar aan Fortnite-geld gekocht, schrijft ZDNet.

Nintendo roept gebruikers op om tweestapsverificatie in te schakelen in hun accountinstellingen. Dan moet er bij het inloggen op een nieuw apparaat naast een wachtwoord ook een unieke code ingevoerd worden, die op de smartphone van de gebruiker gegenereerd wordt.

Oudere accounts

Het lijkt erop dat de meeste gekraakte accounts gekoppeld waren aan een Nintendo Network ID, meldt de BBC. Dat is het accountsysteem dat het Japanse bedrijf voor zijn oudere spelcomputers Wii U en 3DS gebruikte.

Vaak wordt op accounts ingebroken doordat gebruikers hun wachtwoorden voor meerdere diensten hergebruiken. Ligt de toegangscode voor één zo’n dienst op straat, dan hebben kwaadwillenden ook meteen toegang tot andere accounts. Bij de huidige Nintendo-hack lijkt hier echter geen sprake van te zijn, omdat veel gamers melden unieke wachtwoorden te gebruiken.

Productieverhoging

De Nintendo Switch is momenteel erg populair, wat ertoe leidt dat hij in veel landen moeilijk verkrijgbaar is. Het bedrijf zegt daarom de productie dit jaar met 10 procent te willen verhogen, aldus de Japanse krant Nikkei. Dat is echter wel afhankelijk van de toelevering van onderdelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content