Gametoernooi voert voor het eerst dopingcontrole in

© REUTERS
Wim Kopinga Freelance journalist

De grootste gameorganisatie ter wereld, Electronic Sports League (ESL), gaat tijdens het ESL One Cologne eSports-toernooi op 22 en 23 augustus dopingtests afnemen. Het is voor de eerste keer dat dit gebeurt.

Eerder kondigde de organisatie al aan dat dit in de planning stond, aangezien in juli een Counter-Strike:Global Offensive-speler toegaf dat hij en zijn voormalige team doping namen. Het ging om het concentratieversterkende middel Adderall, vergelijkbaar met het medicijn Rilatine.

Tot voor kort dacht dat ESL dat het gebruik van doping meeviel, maar de gamer in kwestie, Cory Friesen, zei in het interview dat ‘iedereen’ het gebruikt.

ESL zal nu onaangekondigd speekseltests afnemen bij gamers. De organisatie houdt hierbij de officiële regels van de World Doping Agency aan. Alle drugs die op de lijst van verboden substanties tijdens competities staat, worden niet toegestaan.

Voor spelers is het wel toegestaan om voorafgaand aan het toernooi marihuana te roken. Tijdens het toernooi is dit ten strengste verboden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content