Garmin wil Navigon kopen

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het navigatiebedrijf Garmin is op overnamepad. Zo zou de fabrikant van plan zijn om concurrent Navigon te kopen.

Volgens een artikel in de Duitse tak van Financial Times wil Garmin nog deze maand concurrent Navigon overnemen. Wereldwijd is Navigon een van de wereldleiders in gps-applicaties voor smartphones. Er is onder meer een Android-applicatie maar het is vooral de iPhone-app die hoge ogen gooit. Door de overname zou Garmin zich beter kunnen wapenen in de navigatiestrijd die zich alsmaar meer afspeelt op de smartphonemarkt en steeds minder in de traditionele pnd’s (personal navigation device).

Garmin zou tussen de 30 en 70 miljoen euro willen neerleggen voor de overname. Navigon heeft zo’n 400 man in dienst. Nog steeds volgens de krant heeft het bedrijf enkele jaren geleden een strategische fout gemaakt door te investeren in eigen hardware terwijl in de markt de switch naar smartphones al begonnen was.

Ook Garmin heeft een hobbelig parcours achter de rug. In 2007 greep het naast kaartenbouwer TeleAtlas. Concurrent en marktleider TomTom ging toen met de prooi aan de haal. Later volgde nog een joint-venture met Asus om onder de merknaam Garmin-Asus smartphones op de markt te brengen met volledig geïntegreerde navigatiesoftware. In de herfst van 2010 kwam aan die samenwerking een eind.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content