Gartner: ‘Tabletmarkt groeit met 53,4 procent in 2013’

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Er zullen eind dit jaar 184 miljoen tablets verscheept zijn, 53,4 procent meer dan vorig jaar. Dat verwacht marktonderzoeker Gartner.

Volgens onderzoeksbureau Gartner zullen er tegen eind dit jaar wereldwijd 184 miljoen tablets verscheept zijn, 53,4 procent meer dan vorig jaar.

De marktonderzoeker beweert dat grotere, premium-tablets steeds meer concurrentie te verduren krijgen van kleine, goedkopere modellen, van om en bij de 7 inch. Uit een eerder onderzoek van Gartner in de VS, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, bleek al dat bijna driekwart van de bevraagden beschikt over een tablet met een schermdiagonaal van 8 inch of minder.

De markt van de mobiele telefonie is in 2013 ook onderhevig aan een groei (van 3,7 procent tot 1,8 miljard exemplaren), verwacht het onderzoeksbureau.

Gartner verwacht dat mobiele toestellen voor de lagere klasse en de middenklasse de plak zullen zwaaien, wat ten koste gaat van de high-end modellen.

De groei van de mobiele markt duwt de pc-markt dieper in de put. Die daalt volgens Gartner met 11,2 procent naar 303 miljoen stuks in 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content