GDF Suez zet datacenter in Namen

Het it-budget (momenteel ongeveer 600 miljoen euro) met meer dan 30% doen dalen tegen 2018: dat is de ambitie van energiegroep GDF Suez.

Een ambitie die blijkt uit een allesomvattend plan voor het transformeren én rationaliseren van de informatica. En dan vooral het samenbrengen van it-infrastructuur, als je weet dat de groep momenteel zo’n 120.000 servers beheert verspreid over 65 verschillende sites.

In de toekomst zal GDF Suez nog over twee datacenters beschikken: een eerste in Parijs en een tweede in het wetenschappelijk park Crealys in Namen, naast een tiental nationale centra voor het hosten van gevoelige gegevens.

Het datacenter dat uitgewerkt en beheerd wordt door Cofely, zal op termijn 7 zalen van 514 m2 tellen. Belangrijke aandacht wordt besteed aan het energie-aspect. Het datacenter zal een pue (power usage effectiveness) van 1,3 tellen en met een gepatenteerde technologie voor free-cooling werken.

De eerste fase met een realisatie van 3 zalen moet rond zijn tegen 1 oktober. Twee zalen zullen de it-infrastructuur herbergen, en de derde zaal blijft voorlopig leeg. In ons volgend nummer komen we in detail terug op dit project.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content