Gear Fit is Samsungs eerste fitness-armband

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het opvallendste toestel dat Samsung voorstelt in Barcelona is niet de Galaxy S5, maar wel de Gear Fit, een fitness-armband met een gebogen kleurenscherm.

Het opvallendste toestel dat Samsung voorstelt in Barcelona is niet de Galaxy S5, maar wel de Gear Fit, een fitness-armband met een gebogen kleurenscherm. Het Tizen-toestelletje heeft een curved super amoled-aanraakscherm van 1,84 inch (432 x 128 pixels), en is daardoor nog meer dan gelijkaardige wearables van de concurrentie een echte eyecatcher.

De Fit, die slechts 27 gram weegt en daarmee een echt lichtgewicht is, toont in eerste instantie datum en tijd, en wanneer je door de menu’s scrolt kom je onder meer een stappenteller tegen en een toepassing die je slaap monitort.

De nieuwkomer onderscheidt zich van andere fitnessarmbandjes door de mogelijkheid om notificaties (van sms’jes over mails tot tal van apps) te tonen van op compatibele smartphones uit de Samsung-catalogus.

Wanneer je gaat sporten communiceert de armband met de vernieuwde ‘S Health’-fitness-app op die telefoons, en wordt de data (van de ingebouwde hartslagmeter bijvoorbeeld) verder geanalyseerd.

Voorts is het nog mogelijk om met de Gear Fit de compatibele smartphones te besturen (de muziek pauzeren, het volume aanpassen, of een volgens nummer afspelen), en dat alles zonder al te veel te verbruiken wegens Bluetooth 4.0.

Het batterijverbruik was alleszins de achilleshiel van de eerste Samsung smartwatch (de Galaxy Gear), en het benieuwd ons ten zeerste of de nieuwe generatie Tizen-toestellen een grotere autonomie heeft.

De waterdichte Gear Fit zou vanaf april ook in België in de winkel moeten liggen voor de prijs van 199 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content