“Gebruik open source bij crisis”

Marktanalisten van Forrester denken dat het gebruik van opensourcesoftware bedrijven kostenvoordeel kan bieden.

Marktanalisten van Forrester denken dat het gebruik van opensourcesoftware bedrijven kostenvoordeel kan bieden.

Analistenbureau Forrester roept applicatieontwikkelaars op opensourcesoftware te gebruiken om de financiële crisis het hoofd te kunnen bieden. “Het is niet zeker dat de kosten lager zullen zijn bij het gebruik van open source, maar best practices wijzen uit dat het meer flexibiliteit biedt”, aldus Forrester-analist Mike Gilpin. Volgens de analist overwegen steeds meer bedrijven het gebruik van open source, omdat ze op zoek zijn naar goedkope infrastructuur en gereedschap.

Daarnaast moeten applicatieontwikkelaars meer taken uitbesteden. “Er worden hogere eisen gesteld, maar er is minder budget”, zegt de analist. Gilpin denkt bijvoorbeeld aan applicaties op het gebied van business process management (bpm).

Gilpin vindt ook dat applicatieontwikkelaars toepassingen geschikt moeten maken voor cloud-computing. “Het lijkt een hype, maar er zijn bedrijven die er veel voordeel uit halen. Bijvoorbeeld de applicatie TimesMachine van de New York Times maakt gebruik van Amazon Web Services om scans van afbeeldingen op te slaan. Zij hoeven zelf geen datacenter te beheren of op te zetten”, zegt de analist.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content