Gebruiken we straks Windows-software op onze Android-smartphone?

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Microsoft voert gesprekken met HTC over de mogelijkheid om de Windows Phone-software op hun toekomstige Android-telefoons te zetten. De gebruiker zou dan zelf voor een van de twee besturingssystemen kunnen kiezen of via dualboot beide besturingssystemen kunnen gebruiken.

Volgens persbureau Bloomberg voert Microsoft gesprekken met HTC over het verwerken van de Windows Phone-software in Android-toestellen.

HTC-gebruikers zouden dan bij de eerste setup kunnen kiezen voor één van de twee besturingssystemen, of ze zouden beide systemen kunnen gebruiken via dualboot.

Vermoedelijk zal dit aanbod gaan gelden voor toekomstige HTC-modellen, want veel van de huidige Android-smartphones van de Taiwanese fabrikant (zoals de HTC One)ondersteunen Windows Phone niet.

Deze samenwerking zou zowel Microsoft als HTC voordeel kunnen opleveren: de softwarereus kan op deze manier het Windows Phone-platform een groter bereik geven, en de smartphone-maker zou weinig of geen licentiekosten moeten betalen om Windows Phone op hun toestellen te installeren.

Volgens Bloomberg heeft HTC nog geen beslissing genomen, maar de slaagkansen lijken reëel, aangezien het bedrijf het afgelopen derde kwartaal van dit jaar voor het eerst in het rood ging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content