Gebruiker sleept Ashley Madison voor de rechter

© Reuters

Een klant van de gehackte datingsite Ashley Madison heeft een rechtszaak aangespannen tegen het moederbedrijf Avid Life Media en Ashley Madison omdat die zijn persoonlijke en financiële gegevens niet goed beschermd hebben.

De rechtszaak is aangespannen bij de US District Court in Los Angeles. De bedrijven worden beschuldigd van achteloosheid en inbreuk op de privacy én van het veroorzaken van emotionele ongemakken. De klant eist een onbekende schadevergoeding.

Ashley Madison, een datingsite die vooral gericht is op overspel, werd onlangs gehackt door een groep die zich The Impact Team noemt. Daarbij werden de gegevens van zeker 37 miljoen gebruikers online vrijgegeven. De hack vond al eerder plaats. Gedreigd werd toen de gegevens online te zetten als de site niet zou sluiten. Toen dat niet gebeurde, werden de gegevens inderdaad gepubliceerd.

In de beschuldiging staat nu dat de hack voorkomen had kunnen worden als het bedrijf “de noodzakelijke en redelijke voorzorgsmaatregelen” had genomen om de data van zijn gebruikers te beschermen met bijvoorbeeld encryptie.” Avid Life is een Canadees bedrijf en kreeg vorige week al een zogeheten class-action suite aan zijn broek in Canada. Daarbij eist een groep getroffen gebruikers 760 miljoen dollar schadevergoeding.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content