Geen 4G in Brussel voor 2015?

De regering zou de toepassing van de stralingsnorm van 3 volt/meter die nodig is om een snelle 4G-verbinding te kunnen voorzien in Brussel, met twee jaar uitgesteld hebben. De Franstalige partij FDF hekelt deze beslissing.

Hoewel de Brusselse regering al eind maart beslist heeft om de toepassing van de 3V/M-norm voor 4G uit te stellen – omdat er heel wat bijkomende zendmasten moeten komen die bovendien vaak niet snel goedgekeurd worden -, bleef de duur van de termijn vertrouwelijk. Tot nu, want volgens de website van l’Echo zou de regering een periode van twee jaar overeen gekomen zijn, aangezien het ontwerp momenteel bij de Raad van State ligt.

Als het ontwerp goedgekeurd wordt, zullen de mobiele operatoren tot oktober 2015 de tijd hebben om hun zendmasten aan de Brusselse normen aan te passen.
FDF: “Onkunde Brusselse regering”

Het FDF heeft het ontwerp van de Brusselse regering gehekeld dat het einde van de overgangsperiode over de stralingsnormen voor gsm’s van 3 volt/meter in de hoofdstad uitstelt.
“In plaats van de problemen op te lossen en duurzame oplossingen te bewerkstelligen, stelt de olijfboomcoalitie beslissingen uit die we vandaag zouden moeten nemen” zegt Didier Gosuin, de fractieleider van het FDF in het parlement.

In een persbericht betreurt hij “de onkunde van de Brusselse regering een beslissing te nemen die de ontwikkeling van 4G in Brussel kan waarborgen”. “Ecolo en de regering willen gewoonweg tijd winnen en de hete aardappel doorgeven aan de volgende regering. Wat een manier om af te sluiten” voegt hij er nog aan toe. (Belga/MI)

Partner Content