Geen Base-overname voor Telenet

© Belga
Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Telenet meldt in een persmededeling dat er ‘geen significante overnames’ gepland staan in de nabije toekomst. Met een droge mededeling over de wijziging van de financiële structuur van Telenet snijdt het telecombedrijf in één klap alle geruchten de keel over dat het in een biedstrijd zou stappen rond mobiele operator Base. Telenet werd tot dusver beschouwd als een van de belangrijkste overnamekandidaten voor de KPN-dochter. Het bedrijf zou met verschillende financiële groepen, onder meer Blackstone en Cinven, onderhandeld hebben. Nu zegt Telenet dat het niet van plan is om “in de nabije toekomst grote overnames te doen”. Een woordvoerder bevestigt ons dat “de overname overwogen werd, maar dat we beslist hebben om voorlopig verder te gaan op basis van partnerships, als full mvno (van Mobistar, nvdr) dus.”

Telenet meldt in een persmededeling dat er ‘geen significante overnames’ gepland staan in de nabije toekomst.

Met een droge mededeling over de wijziging van de financiële structuur van Telenet snijdt het telecombedrijf in één klap alle geruchten de keel over dat het in een biedstrijd zou stappen rond mobiele operator Base. Telenet werd tot dusver beschouwd als een van de belangrijkste overnamekandidaten voor de KPN-dochter. Het bedrijf zou met verschillende financiële groepen, onder meer Blackstone en Cinven, onderhandeld hebben.

Nu zegt Telenet dat het niet van plan is om “in de nabije toekomst grote overnames te doen”. Een woordvoerder bevestigt ons dat “de overname overwogen werd, maar dat we beslist hebben om voorlopig verder te gaan op basis van partnerships, als full mvno (van Mobistar, nvdr) dus.” Mobiel blijft een erg belangrijke groeipoot voor Telenet. Het gaat daarom “rustig bekijken” wat eventuele andere opties zijn. “Bijvoorbeeld wat we gaan doen met het aangekochte spectrum.”

Duco Sickinghe had eerder al laten verstaan dat het bedrijf niet zinnens was om veel geld te spenderen aan de overname van Base. “Ik heb gelezen dat er iemand in Mexico zegt dat Base niet mag verkocht worden. En dat KPN vindt dat Base veel moet kosten. Ik denk niet dat er veel tevredenheid zou zijn als ik hier moet komen vertellen dat ik te veel geld op tafel gelegd heb voor Base.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content