Geen probleem (meer) voor Belgische bedrijven in Tunesië

© Belga
Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Voor de ongeveer 200 Belgische bedrijven in Tunesië is de economische activiteit weer genormaliseerd. Even was die helemaal stilgevallen, maar ondertussen is de veiligheid hersteld.

Voor de ongeveer 200 Belgische bedrijven in Tunesië is de economische activiteit weer genormaliseerd. Even was die helemaal stilgevallen, maar ondertussen is de veiligheid hersteld.

Dat verzekert Abdelbasset Ghanmi, Benelux-vertegenwoordiger van FIPA Tunisia, het agentschap ter promotie van buitenlandse investeringen. De Belgische bedrijven hebben volgens de man geen enkele schade geleden en het klimaat is zelfs bevorderlijk voor investeringen.

Dat zegt ook Jean-Paul Rosette, ceo van jet in Verviers gevestigde FleXos, gespecialiseerd in it-security: “We zijn al drie jaar ter plaatse met een team van 15 personen. We beschouwen Tunesië als een toegangspoort tot Afrika.” Met succes want het bedrijf heeft net een “bescheiden, maar symobilisch” contract gewonnen van 150.000 euro voor de installatie van 150 firewall-appliances van Fortinet voor de Tunesische post, naast concurrenten als Cisco. Succesvol omdat het bedrijf heeft een contract “bescheiden, maar symbolische” van 150.000 euro de installatie van 150 firewall-apparaten Fortinet voor de Tunesische Post.

Rosette hoopt dat de overgang naar een democratie zal toelaten dat de markten geopend worden voor vrije concurrentie en dat hij FleXos zo kan positioneren tussen de grotere markten van de Tunesische openbare sector, Tunisie Télécom en Orange. “We hebben altijd verkozen om het spel te spelen”, zegt Rosette, die gelooft dat de democratie de concurrentie alleen maar kan versnellen. FleXos wil in Tunesië nog een ‘FleXos Academy’ oprichten die opleidingen rond computerbeveiliging moet bieden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content