Geen Yelo voor Androids met roottoegang

Wie zijn Androidtoestel heeft aangepast om roottoegang te krijgen, kan niet langer gebruik maken van Yelo TV.

Telenet vernieuwde deze week zijn Android app voor Yelo TV. Dat was nodig om een flink aantal haperingen in de toepassing te verhelpen, maar tegelijk kan je met de nieuwe app op een toestel met roottoegang niet langer video’s streamen.

Het probleem werd eerste gemeld door Tweakers. Intussen heeft Telenet tegenover onze redactie bevestigt dat het bewust de toegang afschermt. Al doet het bedrijf dat niet uit eigen wil, maar op vraag van de zenders zelf.

De zenders willen volgens Telenet niet dat hun uitzendingen op toestellen met roottoegang komen omdat ze dan minder beveiligd zouden zijn. Daarmee wordt bedoeld dat gebruikers de stream zo makkelijker zouden kunnen onderscheppen en gebruiken voor illegale doeleinden.

Yelo bestaat sinds december 2010 voor de iPad en de iPhone, een versie voor Android verscheen pas in maart 2012. Ook hier lag toen het risico op misbruik centraal. Telenet kon niet even snel rechten verwerven voor livestreaming van de zenders op Android. De openheid van het systeem werkte hier nadelig omdat zenders vreesden dat je met Android makkelijker programma’s kon pirateren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content