Gegevens buitgemaakt bij hack VN-computer eerder dit jaar

Hackers hebben eerder dit jaar gegevens van de Verenigde Naties buitgemaakt door binnen te dringen in het account van een VN-medewerker. Vermoedelijk hebben de nog onbekende daders online inloggegevens van een VN-account gekocht.

De hackers kregen toegang tot de computersystemen van de VN op 5 april, maar ze zouden op 7 augustus nog actief zijn geweest. Cybersecuritybedrijf Resecurity onderzoekt het lek en zegt dat de daders gegevens hebben verzameld door screenshots te maken.

Geen tweestapsverificatie

Volgens Resecurity wilden de hackers leren hoe het computernetwerk van de Verenigde Naties werkt en wilden ze gegevens buitmaken uit 53 accounts. Dat soort informatie kan onder meer verkocht worden aan groepen die de VN willen binnendringen.

De inloggegevens zouden voor duizend dollar (ongeveer 845 euro) in een pakket zijn verkocht met nog meer gebruikersnamen en wachtwoorden voor verschillende organisaties. Meerdere Russisch sprekende personen zouden het pakket hebben aangeboden. Het gehackte VN-account maakte geen gebruik van tweestapsverificatie, een extra beveiliging bij het inloggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content