Gegevens honderden Spotify-accounts online

© Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

Er is een lijst op Pastebin verschenen met accountgegevens van honderden Spotify-accounts. Of de gegevens -waaronder de wachtwoorden – direct van Spotify afkomstig zijn is niet duidelijk, al ontkent het Zweedse streamingbedrijf.

Het gaat om gebruikersnamen, e-mailadressen, wachtwoorden, het thuisland en type account. Daarnaast is ook te zien wanneer het abonnement hernieuwd wordt. Daarbij wordt duidelijk dat er geen Belgische accounts getroffen zijn.

De gegevens zijn zaterdag op Pastebin gezet, maar kunnen al langer in handen geweest zijn van de hacker. Wanneer de gegevens buitgemaakt zijn is dus niet meteen duidelijk.

Techcrunch probeerde bij meerdere accounts in te loggen, maar had maar bij één account succes, daarom wordt er gedacht dat het om een oudere lijst gaat. Veel mensen op de lijst lieten wel aan de techsite weten dat er onlangs vreemde activiteit zichtbaar was op hun account – het kan dus ook om een recenter lek gaan.

Sommige gebruikers melden ook dat er gebruik gemaakt is van hun accounts bij Facebook, Skype en Uber. Om dit te voorkomen is het aan te raden niet overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content