‘Gegevens van half miljard Facebook-gebruikers gelekt, daarvan drie miljoen uit België’

De persoonlijke gegevens van meer dan een half miljard Facebookgebruikers liggen op straat. Dat schrijft de website Business Insider zaterdag. Er zouden ook meer dan drie miljoen Belgische gebruikers bij zijn.

Volgens de website werden gegevens van 533 miljoen Facebookgebruikers uit 106 landen vrijgegeven in een hackersforum. Het gaat om gegevens als telefoonnummer, Facebook-ID, volledige naam, woonplaats, geboortedatum en mailadres. De gelekte data werden ontdekt door Alon Gal, de technologisch directeur van het cyberveiligheidsbedrijf Hudson Rock.

Hij postte op Twitter ook een overzicht per land. Daaruit blijkt dat er in België ruim 3,18 miljoen Facebookgebruikers betrokken zouden zijn. ‘Als je een Facebookaccount hebt, dan is de kans uiterst groot dat het telefoonnummer dat daarvoor gebruikt werd, gelekt is’, tweet Gal. Hij waarschuwt ook dat de data misbruikt kunnen worden. Volgens een woordvoerder van Facebook werden de data ontvreemd via een zwakke plek die in 2019 werd ontdekt en ook werd hersteld.

Partner Content