Geheime waas hangt over updates Windows 10

© Reuters

Microsoft houdt zijn lippen steeds meer op elkaar waar het gaat om de updates voor Windows 10. De precieze aard van die updates wordt niet echt meer duidelijk gemaakt, de gebruiker moet er maar op vertrouwen dat het allemaal goed komt.

Website ExtremeTech heeft de situatie onderzocht en komt tot de conclusie dat er geheimzinnig wordt gedaan over updates. Soms wordt alleen het artikel in de Knowledge Base (KB) opgegeven, waarna de gebruiker zelf kan uitzoeken wat er precies wordt bedoeld. Ook wordt niet de complete inhoud van een update gemeld. Belangrijke details, zoals een update van de kernel, worden achterwege gelaten in de berichtgeving.

Minimale informatie

De afgelopen tijd zijn er 3 zogeheten KB Cumulative Updates (CU’s) — KB 3081424 (5 augustus), KB 3081436 (12 augustus) en KB 3081438 (14 augustus) uitgebracht. Elk van die CU’s werd aangekondigd met de fraaie volzin: “Deze update bevat elementen die de functionaliteit van Windows 10 moeten vergroten”, onder verdere details te geven.

Ook fouten

Behalve de genoemde functionaliteitsverbeteringen bevatten de CU’s ook fouten, bugs waardoor de software vreemde kuren ging vertonen. Bijvoorbeeld een herstart gedurende het updateproces, waarna het hele circus weer van voren af aan begon. Nadere informatie is te vinden op de website van ExtremeTech.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content