Geldschieter Twitter wil dat topman Dorsey vertrekt

Twitter-baas Jack Dorsey.

De positie van Jack Dorsey, oprichter en topman van Twitter, dreigt in het gedrang te komen. Het activistische investeringsfonds Elliott Management heeft een ‘aanzienlijk belang’ in Twitter genomen en wil dat Dorsey vertrekt. Elliott zou vier directeuren hebben voorgedragen voor plekken in het bestuur van Twitter.

Elliott Management heeft volgens insiders meerdere redenen om Dorsey de laan uit te sturen. Zo vinden veel techkenners dat Twitter qua innovatie de voorbije jaren is achtergebleven bij andere sociale media als Snap en Instagram. Wat Dorsey ook enigszins omstreden maakt, is dat hij tevens aan het hoofd staat van betalingsbedrijf Square, waardoor hij onvoldoende aandacht aan Twitter zou schenken. Verder heeft Dorsey, anders dan bijvoorbeeld Mark Zuckerberg van Facebook en Snap-oprichters Evan Spiegel en Bobby Murphy, geen stemcontrole over het bedrijf.

Geldschieter van de Republikeinen

De topman van belegger Elliott, Paul Singer, is een belangrijke geldschieter van de Republikeinen, de partij van de bekendste twitteraar ter wereld, president Donald Trump (@realdonaldtrump). Over zes maanden kiezen de Amerikanen een nieuwe president. Dit lokt gebruikers en adverteerders naar Twitter.

Elliott is zeker niet de eerste investeerder die kritiek heeft op Dorsey en het beleid van Twitter. Eind vorig jaar uitte Scott Galloway, professor marketing aan de Stern School of Business van de New York University al de nodige kritiek op het bedrijf en de topman. In een brief riep hij Twitter-voorzitter Omid Kordestani toen op om Dorsey te vervangen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content