Gemalto wijst overnamebod Atos van de hand

© Getty Images/iStockphoto

Gemalto wijst het overnamebod van Atos van 4,3 miljard euro af. Het bedrijf noemt het bod te laag en stelt op eigen kracht beter gepositioneerd te zijn voor toekomstige groei.

Atos bracht op 28 november een bod uit op Atos en bracht dit deze week naar buiten. Het bedrijf wil door Gemalto over te nemen zijn positie op het gebied van cybersecurity, digitale technologieën en betalingen versterken.

Ondergewaardeerd

Gemalto wijst het overnamebod echter af. Het bedrijf stelt dat Atos het Gemalto significant onderwaardeert. Zo geeft het bedrijf aan dat het overnamebod 27,4% lager is dan de hoogste waarde van het aandeel Gemalto in de afgelopen twaalf maanden, terwijl het bod 3,5% hoger is dan de gemiddelde koers in het afgelopen jaar. Gemalto stelt dat Atos aandeelhouders hiermee tekort doet.

Daarnaast stelt Gemalto als onafhankelijk bedrijf beter gepositioneerd te zijn voor zowel toekomstige groei als het creëren van waarde voor zijn aandeelhouders. Daarnaast ziet het bedrijf te veel onzekerheden rond de overname, zoals onzekerheid over goedkeuring door overheden.

In samenwerking met Dutch IT-Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content