Gent overweegt glasvezelnetwerk voor inwoners

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De stad Gent onderzoekt of een eigen glasvezelnetwerk voor alle inwoners haalbaar is.

De stad Gent onderzoekt of een eigen glasvezelnetwerk voor alle inwoners haalbaar is. Zo’n ‘fibre to the home’ (ftth) project moet kaderen binnen het opzet van de stad Gent om breedbandinternet zo toegankelijk mogelijk te maken. Dat zei burgemeester Daniel Termont in een toespraak op het Future Internet Week congres in Gent.

Wim De Waele, general manager van het Interdisciplinair Instituut voor Breedband Technologie bevestigt dat IBBT de ftth-piste onderzoekt in opdracht van de stad Gent. “Het gaat om een socio-economisch onderzoek waarbij de stad de haalbaarheid van het project in kaart wil brengen”, zegt De Waele. Eerder deed IBBT ook al een soortgelijk onderzoek voor de stad Kortrijk die ondertussen wel al afgehaakt heeft omwille van het te hoge prijskaartje.

Zoals bekend heeft de stad Gent sinds deze zomer ook al een draadloos netwerk aan de Graslei, waarbij iedereen met een smartphone, laptop of tablet-pc gratis kan surfen. Gent liet toen al weten dat de mogelijkheid bestaat dat na een positieve evaluatie de beschikbaarheid van het wifi-netwerk verder uitgebreid wordt. En in mei berichtte Data News nog dat de Arteveldestad voor een eigen .gent internetdomein gaat. Gent heeft volgens burgemeester Termont de duidelijke ambitie om een voortrekkersrol te spelen in het gebruik van ict, e-government en e-inclusion. Zo worden momenteel ook alle e-services van de stad herbekeken, zei de burgemeester nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content