Genuino 101 biedt jonge uitvinders nieuwe mogelijkheden

© Genuino 101
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Intel heeft samen met het team achter Arduino de ‘Genuino 101’ ontwikkeld, een betaalbaar leer- en ontwikkelbord voor het onderwijs en voor beginnende uitvinders.

De Genuino 101 is het eerste breed verkrijgbare ontwikkelbord dat gebaseerd is op de zeer kleine en energiezuinige Intel Curie-module. De Genuino 101 is eenvoudig te bedienen en helpt zo om de basisprincipes van de interactie tussen hardware en software onder de knie te krijgen.

Daarnaast kunnen op basis van dit systeembord prototypen gebouwd worden van apparaten die gegevens verwerken en die met andere apparaten communiceren, dankzij de mogelijkheden van de Intel Curie-module.

De Genuino 101 kost ongeveer evenveel als vergelijkbare entry-level microcontroller-borden en is uitgerust met een versnellingsmeter, een gyroscoop en Bluetooth Smart, dat het bord communicatiemogelijkheden geeft.

Het systeembord is een aanvulling op Arduino’s open-source elektronicaplatforms, die vrij verkrijgbare hardware-ontwerpen combineren met een grote verzameling uitbreidingen en een programmeeromgeving. Hierdoor is het voor iedereen eenvoudig om interactieve projecten te bouwen.

Genuino 101 in de klas

De Genuino 101 gaat deel uitmaken van de Creative Technologies in the Classroom(CTC) cursussen die Arduino heeft ontwikkeld en die al in meer dan 300 scholen over de hele wereld worden gegeven. Dit zijn ’s werelds eerste hardware- en softwarecursussen voor kinderen vanaf de basisschool.

Ze voorzien onderwijzers van de juiste middelen om leerlingen kennis te laten maken met de wereld van programmeren, elektronica en mechanica. Intel gaat dit CTC-programma samen met Arduino de komende jaren wereldwijd uitrollen. De Genuino 101 zal zo de volgende generatie technici, ondernemers en uitvinders helpen vormen.

De Genuino 101 zal in het eerste kwartaal van 2016 beschikbaar komen tegen een adviesprijs van ongeveer 27 euro. Het bord is verkrijgbaar via winkels die ook andere Intel-producten verkopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content