Gerucht: HTC pakt uit met revolutionaire ‘ultrapixel’-camera

© Reuters

De M7, de op stapel staande nieuwe smartphone die het Taiwanese HTC nieuw leven moet inblazen, krijgt mogelijk een nooit geziene camera mee: vier keer 4,3 megapixels, voor elke primaire kleur.

De M7 wordt in principe voorgesteld op HTC-persevenementen in Londen en New York op 19 februari. Het toestel krijgt volgens de geruchten op de technologieblogs alles mee wat een vlaggenschip-smartphone anno 2013 moet hebben: een 5 inch-scherm met een resolutie van 1080p, quadcore-processor en 2gigabytes werkgeheugen.

Eén van de geruchten wil ook dat de M7 zou uitgerust worden met een 13 megapixel-camera. Niet slecht, maar volgens de website PocketLint zou het nog straffer zijn. De nieuwe HTC zou namelijk een ‘gelaagde’ megapixel-camera krijgen, met een laag van 4,3 megapixels voor elke primaire kleur.

Scherpere beelden

De processor smelt die lagen samen tot één beeld. Tel dat op en je komt aan 13 megapixels. De facto heb je echter te maken met een 4,3 megapixel-camera, die weliswaar veel scherpere en levendigere beelden moet produceren.

Een gelijkaardige technologie wordt gebruikt in de Nokia 808 Pureview, met zijn indrukwekkende 41 megapixels. Het verschil is dat Nokia het met één sensor doet, terwijl HTC er drie aparte zou gebruiken.

HTC heeft de M7 – als dat de officiële naam wordt – overigens hard nodig. Een jaar of twee geleden reed de Taiwanese fabrikant nog aan de kop van het smartphone-peloton. Vandaag wordt hij afgetroefd door Samsung en moeten de winstverwachtingen keer op keer neerwaarts bijgesteld worden. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content