Gerucht: LG begint van nul met de G7 en herziet strategie

© REUTERS
Sebastien Marien Stagiair Data News

LG laat zijn werknemers volledig van nul beginnen aan de opvolger van de G6, aldus een bron van The Investor. Het bedrijf kondigde aan dat het haar mobiele strategie volledig zal wijzigen.

LG’s mobiele divisie kampt al langer met verlieslatende cijfers, maar nu lijkt het erop dat het bedrijf zijn strategie op het gebied van smartphones ook fundamenteel wil wijzigen. Volgens The Investor vroeg LG CEO, Jo-Seong Jin, aan zijn ontwikkelaars om alle plannen rondom het nieuwe vlaggenschip, de G7, helemaal te herbekijken. Bijgevolg zou de lancering van de nieuwe smartphone uitgesteld worden tot na het Mobile World Congress van dit jaar.

Nieuwe strategie

LG heeft zelf aangekondigd op de CES-beurs in Las Vegas dat het een volledig nieuwe strategie zal uitbouwen, nadat zijn mobiele divisie in het derde kwartaal van 2016 tegen een verlies van 331,17 miljoen dollar aanstootte.

De Koreaanse gigant wil naar eigen zeggen afstappen van het jaarlijkse model waarin smartphones gelanceerd worden, mede omdat gebruikers steeds langer wachten met het vervangen van hun huidige toestel. Als alternatief, liet het bedrijf weten, zal het in de toekomst eerder meerdere varianten van eenzelfde toestel lanceren.

Hoe LG’s nieuwe aanpak er in de praktijk zal uitzien, en wat voor effect dat zal hebben op de ontwikkeling van de G7, valt nog af te wachten.

Partner Content