Gesputter rond eengemaakte OBUG

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Een echt verenigde OBUG – Oracle Benelux User Group – laat nog steeds op zich wachten.

Een echt verenigde OBUG – Oracle Benelux User Group – laat nog steeds op zich wachten.

Het idee om een eenvoudige federatie van gebruikersgroepen (‘clans’ rond Oracle-databases, Oracle-applicaties, PeopleSoft/JD Edwards-oplossingen, …) om te vormen tot een ware, eengemaakte gebruikersverenging tot boven de Moerdijk is nog altijd niet geconcretiseerd.

Het is zeker zo dat 3 user groups al hun jawoord hebben gegeven, met name de BLOUG (de Belux-Oracle-club), BRUG (PeopleSoft/JD Edwards) en OAUG (Oracle Applications Nederland), maar er blijft een onverminderde Nederlandse tegenstand. Zo heeft het directiecomité van de OGh (een Nederlandse groep van databasegebruikers) beslist – “na volwassen deliberatie” – om de idee van een fusie – tijdelijk, aldus de optimisten – af te wijzen. “Er zijn niet voldoende garanties gegeven”, klinkt het in de wandelgangen.

Het nee is (misschien?) niet definitief, aangezien er een algemene vergadering plaatsvindt midden april. Maar de weigering heeft ondanks alles wel een slachtoffer geëist, en niet de minste, aangezien de huidige voorzitter van de ‘federatie’ OBUG, Ruud Bos, zijn ontslag heeft ingediend. Als voorzitter van de OGh had hij gedurende 2 jaar de fusie vurig verdedigd. Hij nam daarom enerzijds de weigering van het comité als een persoonlijke nederlaag op en meende anderzijds dat zijn statuut van voorzitter van de OBUG voortaan een anachronisme was geworden.

Hij werd tijdelijk vervangen door Gerard Stam, ook een Nederlander, maar afkomstig van de fusiegezinde OAUG. Vanaf het moment dat de integratie van de verschillende user groups is doorgevoerd – “naar alle waarschijnlijkheid voor de wereldwijde Oracle World-conferentie in september”, aldus Stam – zal er een nieuwe verkiezing georganiseerd worden om de definitieve voorzitter aan te wijzen.

“Voor Oracle is een actieve usergroup enorm belangrijk, zij zijn de voelhorens naar onze markt” zegt Johan Doruiter, Senior Vice President Iberia and Benelux and Managing Director Oracle Nederland. “Daarnaast krijgen we via de usergroup goed gefundeerde feedback over de performance van onze producten en onze organisatie. Dit stelt ons in staat onze strategie en tactiek aan te passen op de wensen van de klant. Een sterke en verenigde usergroup is met name van belang voor onze klanten, aangezien Oracle’s Fusion Strategie de vermenging en verbinding van op Technology en Application gebaseerde producten versterkt. Vanuit ons gezichtspunt spreekt het voor zich dat onze klanten de begeleiding van deze ontwikkeling in een verenigde usergroup terug willen zien. We betreuren het daarom dat het bestuur van de OGh een negatief advies richting haar leden gaat geven met betrekking tot de fusie in de OBUG en zijn van mening dat betrokken partijen alles op alles moeten zetten om tot een verenigde usergroup te komen en hopen dat ze dit besluit willen heroverwegen”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content