Getronics blijft it-dienstverlener van Shell

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

EDS heeft Getronics gevraagd om voor 90.000 werkplekken bij Shell de on-site dienstverlening te blijven verzorgen in 62 landen. Dat gebeurt ook in België.

EDS heeft Getronics gevraagd om voor 90.000 werkplekken bij Shell de on-site dienstverlening te blijven verzorgen in 62 landen. Dat gebeurt ook in België.

Eind maart vorig jaar sloot het olieconcern Shell het grootste outsourcingcontract van 2008. EDS, AT&T en T-Systems mochten de volledige ict-outsourcing op zich nemen. EDS alleen al kreeg een vijfjarencontract van omgerekend zo’n 800 miljoen euro. Zowat 1.500 Shell medewerkers en contractanten stapten over. Getronics, dat al zes jaar de leverancier was van Shell voor het desktopmanagement, leek de grote verliezer te worden. Het zou alleen nog de sites verzorgen waar EDS niet actief is. “Zoals wel meer gebeurt bij grote outsourcingdeals wordt de bestaande leverancier in onderaanneming aangesproken.,” vertelt een woordvoerster van Getronics. Eind vorig jaar is dat ook geformaliseerd, zo schrijft het Nederlandse it-weekblad Computable op basis van het jaarverslag van KPN, het moederbedrijf van Getronics. De woordvoerster bevestigt dat Getronics ook in België zal blijven instaan voor het werkplekbeheer van Shell.

EDS is sinds eind augustus een onderdeel van HP. Bij Shell staat het in voor 150.000 eindgebruikers in 100 landen. De opdracht is inclusief back-up and disaster recovery, managed messaging services en mobiele beveiliging. EDS werkt daarvoor samen met partners Microsoft, SAP, Xerox, Sun en EMC.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content