Getronics sluit partnership af met Apple

© web
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Ict-dienstenleverancier Getronics kan voortaan alle Apple-producten en -diensten naadloos integreren in de werkplekken van een bedrijf én de volledige ondersteuning verzorgen. Apple kende Getronics pas het ‘authorized systems integrator’ label toe.

Getronics is als Apple authorized systems integrator nu beter geplaatst om de Apple-producten end-to-end te ondersteunen. “Dat gaat van de levering van de eigenlijke toestellen, de configuratie en implementatie tot integratie in de bestaande omgevingen en het mobile device management”, zegt John Myklebust die sinds mei aan de slag is bij Getronics als business developer voor mobile applications. “Het gaat dan heel dikwijls om het integreren van Apple-toestellen in Microsoft-omgevingen, want in heel wat bedrijven is Windows 10 het geprefereerde platform”, aldus Myklebust.

Apple meer en meer in B2B

Het gaat niet om een exclusief partnership, “maar Apple zou ons dit label niet toekennen, als zij niet zouden zien dat er nog een gat in de b2b-markt zit”, stelt Myklebust. Apple is stelselmatig zijn inspanningen aan het opschroeven om meer in de bedrijvenmarkt te gaan doen. De erkende resellers bedienen bijvoorbeeld de kleinere kmo’s, terwijl de authorized system integrators nu meer de grotere ondernemingen moeten bedienen.

Dat het Apple menens is, blijkt bijvoorbeeld ook uit de samenwerking die er is met IBM rond het ontwikkelen van apps maar ook uit enkele nieuwe functies die in iOS 10 nog toegevoegd werden. “Apple werkt bijvoorbeeld ook met Cisco samen om een soort digitale ‘handshake’ mogelijk te maken tussen Cisco-netwerkproducten en iPhones of iPads. Ook dingen als quality of service (QoS) zitten nu voor het eerst in iOS en mobile device management (MDM) kan ook makkelijker”, aldus Myklebust.

Microsoft ondersteunt Apple

Voor MDM prefereert Getronics trouwens de Intune-software van Microsoft. “Microsoft heeft ook veel geïnvesteerd in het ondersteunen van Apple. De Office-suite werkt ondertussen al even goed op een Apple-product en Intune kan bijvoorbeeld perfect automatisch de serienummers van Apple-producten inladen. Dat bespaart heel wat tijd in het beheren van mobile devices”, weet Myklebust.

Myklebust denkt niet dat Getronics in rechtstreekse concurrentie zal komen met de erkende resellers zoals Easy-M – waar hij zelf bijna 3 jaar aan de slag was. “Met Getronics positioneren we ons toch in een hoger segment met minstens 100 tot 150 seats als instapklant”, klinkt het nog. Overigens is Getronics vast van plan om meer in te zetten op eigen mobiele applicaties. Meer daarover leest u in het Data News magazine dat op 14/10 in uw bus valt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content