Getronics trekt naar Diegem

Getronics Belux moet eind dit jaar van Evere naar Diegem verhuisd zijn. Het hanteert intern daarbij onder meer de slogan ‘The new world of work’.

Getronics Belux moet eind dit jaar van Evere naar Diegem verhuisd zijn. Het hanteert intern daarbij onder meer de slogan ‘The new world of work’.

2009 was voor Getronics Belux het jaar van de rebranding. Onder de vlag van ‘The Workspace Company’ herschikte het bedrijf zijn aanbod op 3 grote zuilen: workplace management (met vooral veel ‘collaborative’ tools), connectivity services (netwerken) en datacenter services (servers). Met daarnaast nog consultancy uiteraard, die trouwens voortaan op zichzelf staat omdat KPN België aan Mobistar werd verkocht. Ook Infotechnique, dat gespecialiseerd was in outsourcing van documentbeheer; werd opnieuw verkocht.

Volgens algemeen directeur Jean-Claude Vandenbosch ging de omzet met zo’n 10 procent achteruit. Maar de operationele winst bleef rond de 8,5 procent en het bedrijf zag zijn hoeveelheid cash aangroeien. Ook stegen de bestellingen met 5 procent tegenover 2008 en heeft het bedrijf “geen enkele klant verloren”. Meer nog: er kwamen nieuwe klanten bij, zoals Delhaize, BAM, Delhaize, Navo, het FANC, …

Voor 2010 verwacht Vandenbosch opnieuw een omzetgroei en een verbetering van de winst en cashpositie. Binnen het eigen aanbod wordt de nadruk gelegd op Windows 7, consultancy en costcutting, VDI en desktopvirtualisatie, SaaS en connectiviteit.

Maar dit jaar zal ook het jaar van de grote verhuis worden. Getronics vertrekt uit Evere om zich in Diegem te vestigen. De kantooroppervlakte wordt met 2500 m² verminderd. Ook wordt onder de titel ‘The new world of work’ een concept van flexibele en virtuele bureaus ingevoerd. “Het kantoor wordt meer een ontmoetingsplaats dan een werkplek in de eigenlijke zin van het woord”, aldus nog Vandenbosch.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content