Gezocht: knappe bink

Voor heel wat bedrijven is het vinden van goede ict’ers sowieso een hele opdracht. Sommige maken het zich graag extra moeilijk.

Voor heel wat bedrijven is het vinden van goede ict’ers sowieso een hele opdracht. Sommige maken het zich graag extra moeilijk.

Zoals een bedrijf op de jobsite www.progressive.be. Een recente vacature voor een ‘process analyst/architect’ zocht iemand die niet alleen in staat was de bestaande processen in een bedrijf te analyseren (….’based on a major Project Management Method’ als ‘Prince 2, PMI, ITIL, DRP’…. kiezen maar). Nee, onder de hoofding ‘competences’ moest de gezochte kandidaat ook nog blijk geven van ‘confidence’, een ‘diplomat person’ én een ‘initiative person’ zijn. En dan de knaller: liefst ook nog ‘handsome’ zijn. Losjes vertaald: een spetter! Nou moe… je zal maar een goede ict’er én ook nog eens ‘handsome’ zijn om daar aan de slag te mogen.

Bizar? Allicht, want op de keper beschouwd overtreedt deze vacature zelfs de wet. De vacature vermeldt immers niet het obligate ‘m/v’, maar wijst er door het gebruik van het woord ‘handsome’ zelfs uitdrukkelijk er dat ze een man zoeken. En in het Engels wordt dat adjectief uitsluitend gebruikt om het uiterlijk van mannen te beschrijven. Overigens moeten er ‘knappe ict’ers’ beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt, want een week later was de jobaanbieding al van de site verdwenen…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content