Gimv neemt meerderheid in Onedirect

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Gimv pompt 15 miljoen euro in de mbo van het Franse bedrijf.

Gimv pompt 15 miljoen euro in de mbo van het Franse bedrijf.

Onedirect is een e-commercebedrijf,dat gespecialiseerd is in de verkoop van b2b-telefonieoplossingen. Het bedrijf, opgericht in 1999, telt 75 mensen. Het verdeelt zijn producten in Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal en Duitsland. De website telt 350.000 uniek bezoekers per maand. Naast de website werkt Onedirect ook met een verkoopsteam en via postordercatalogi.

Bij de management buy-out blijven de oprichters Emmanuel Stern en Hervé Lafont een aandeel in het bedrijf houden, maar het managementteam van de groep treedt toe tot de kapitaalsstructuur. De Vlaamse investeerder Gimv wordt met een investering van 15 miljoen euro meerderheidsaandeelhouder. De groep Siparex die in 2007 als minderheidsaandeelhouder was toegetreden, stapt bij de huidige transactie volledig uit het bedrijf.

De investering is de vierde voor het Franse Buyouts & Growth team van Gimv, na Leyton & Associés, Made in Design en Easyvoyage. Die laatste twee investeringen werden uitgevoerd samen met het Venture Capital team van Gimv, die ook een participatie aanhouden in Innate Pharma, Inside Contactless, McPhy Energy, Mentum, Movea en Tinubu Square.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content