Gimv pompt nog eens 11,2 miljoen in Inside Contactless

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Investeerder Gimv helpt de Franse NFC-specialist een belangrijke overname te financieren.

Investeerder Gimv helpt de Franse NFC-specialist een belangrijke overname te financieren.

De som van 11,2 miljoen euro die Gimv vrijmaakt, maakt deel uit van een serie-D-financieringsronde. Daarop schrijven de bestaande aandeelhouders van Inside Contactless in. De investering wordt geleid door Gimv en Sofinnova Partners. Ook het Franse staatsinvesteringsfonds Fonds Stratégique d’Investissement (FSI) neemt deel aan de kapitaalronde.

Bedoeling is dat Inside Contactless de overname kan financieren van de Secure Microcontroller Solutions (SMS)-divisie van de op Nasdaq genoteerde onderneming Atmel Corporation. De aandeelhouders zien een grote waarde in die overname. “De samenwerking tussen de twee bedrijven kan voor een ongeziene transitie in de smartcardindustrie zorgen”, klinkt het.

Inside Contactless, opgericht in 1995, is een sterke speler op de markt van contactloze smartcards voor beveiligde transacties, zogenaamde Near Field Communications (NFC)-oplossingen. Het Franse bedrijf heeft vandaag zo’n 400 miljoen van zijn platforms wereldwijd geïnstalleerd.

De over te nemen divisie van Atmel is volgens Gimv volledig complementair aan de activiteiten van Inside Contacless. Zo zou een ‘fabless’ halfgeleiderbedrijf (lees: een chipontwikkelaar zonder fabricage-voorzieningen) gecreëerd worden dat zich uitsluitend toelegt op producten en technologieën voor beveiligde transacties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content