Gimv wordt hoofdaandeelhouder ProxiAD Group

De investeringsmaatschappij Gimv wordt na het vertrek van twee van de drie stichters referentieaandeelhouders van het Franse IT-engineeringbedrijf ProxiAD Group.

De investeringsmaatschappij Gimv wordt na het vertrek van twee van de drie stichters referentieaandeelhouders van het Franse IT-engineeringbedrijf ProxiAD Group.

ProxiAD Group werd opgericht in 1997 en is gespecialiseerd in nieuwe objecttechnologieën en informatiesystemen voor besluitvorming. Onlangs verlieten Jérome Gratien en Pierre Vallet, twee van de drie stichters-bedrijfsleiders, de groep. Gimv wordt nu hoofdaandeelhouder. Eric Rozanès en Stéphane Lévy nemen de operationele leiding van ProxiAD Group in handen en investeren zelf ook een aanzienlijk bedrag. Meer details over deze financiële transactie werden evenwel niet meegedeeld. Raymond Vens, één van de drie stichters, blijft actief als aandeelhouder en wordt lid van de Toezichtsraad. UI Gestion trekt zijn financiële investering in de groep volledig terug.

Arnaud Leclercq, verantwoordelijk voor de activiteiten van Gimv in Frankrijk, noemt ProxiAD Group “een zeer mooie onderneming, die onder impuls van haar oprichters van meet af aan een buitengewoon parcours heeft gevolgd.”

Eric Rozanès, algemeen directeur ProxiAD, zegt dat zijn bedrijf de omzet en het aantal consulenten de komende vijf jaar wil verdubbelen. “We blijven ons concentreren op Parijs, Rijsel, Rouen en Bulgarije en op de pool systeem- nenetwerkinfrastructuur,” zegt Rozanès.

Proxi AD Group haalde vorig jaar een omzet van 31 miljoen euro en telt ruim 500 werknemers. Het heeft servicecentra in de westelijke en noordelijke Franse regio’s en in Bulgarije. Het bedrijf staat vooral sterk in de bank- en verzekerings- en retailsectoren. In de klantenportefeuille zitten Franse bekende namen zoals Alstom, AXA, Auchan, Bruneau, Cofidis, Decathlon, Dexia Leroy-Merlin en La Banque Postale.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content