GM en Uber-concurrent Lyft bouwen netwerk van zelfrijdende taxi’s

Lyft en GM gaan samenwerken. © .

Met een forse investering in een concurrent van Uber legt General Motors de fundamenten voor een een netwerk van zelfrijdende wagens op bestelling.

General Motors, bij ons vooral bekend van de merken Opel en Chevrolet, investeert 500 miljoen dollar in Lyft, een alternatieve taxidienst vergelijkbaar met Uber. De twee zullen samenwerken aan een netwerk van zelfrijdende wagens die je op aanvraag kan bestellen.

Daarnaast wordt GM de voorkeurspartner als verhuurder van wagens voor Lyft chauffeurs, krijgen bestuurders en klanten toegang tot OnStar-diensten (navigatie, connectivitydiensten, diefstalbeveiliging, noodoproepen ect…). Ook zal GM voortaan zetelen in de raad van bestuur van Lyft.

De resultaten van de samenwerking lijkt op dit moment nog ver weg maar zoals elke grote automaker werkt GM vandaag aan zelfrijdende wagens. Tegen 2017 zal het klaar zijn met een voertuig dat zelfstandig op de snelweg kan rijden maar rond 2020 zullen alle grote merken hun volledig zelfrijdende wagen klaar hebben.

Op dat moment ontstaan er een hoop nieuwe diensten en daar wil GM klaar voor zijn. Door nu te partneren met Lyft werkt het bedrijf aan een nieuw businessmodel waarbij zelfrijdende wagens niet langer worden verkocht aan één bestuurder maar bijvoorbeeld verhuurd zoals mensen vandaag Lyft of Uber gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content