Gmail Labs in 49 talen

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Geen Babylonische spraakverwarring meer voor Googles experimenteerruimte voor Gmail, Gmail Labs.

Geen Babylonische spraakverwarring meer voor Googles experimenteerruimte voor Gmail, Gmail Labs.

De gratis e-maildienst van Google, Gmail, is nog steeds in bèta maar al een flinke peuter van 5 jaar oud. Die vijfde verjaardag, op 1 april overigens, wordt echter niet gevierd met het afzweren van dat bèta-etiket. Nee, niet teveel willen, Google koos als verrassing voor het beschikbaar maken van Gmail Labs in 49 talen, waaronder ook het Frans en het Nederlands. En ook jullie, kenners van het Tagalog, Telugu, Gujarati of Kannada, mogen voortaan Gmail Labs in jullie eigen taal savoureren.

Gmail Labs, dat sinds juni 2008 bestaat, is zowat de speeltuin van de Gmail-ontwikkelaars. Daarin worden nieuwe experimentele functionaliteiten voor het e-mailprogramma in testversie losgelaten op de buitenwereld. Iets wat de Gmail-ontwikkelaars duidelijk dolle pret vinden, gezien het feit dat er al 43 experimenten in de voorbije 43 weken zijn gelanceerd.

De nieuwste daarvan zijn onder meer ‘Offline Gmail’, waarmee je ook e-mailboodschappen kan schrijven wanneer het internet even niet beschikbaar is. Die wijzigingen worden bij het herstellen van de connectie gesynchroniseerd. ‘Undo Send’ geeft de verzender van een e-mail 5 seconden om hem weer in te trekken. ‘Mail Goggles’ schotelt de verzender eerst een aantal simpele sommen voor, zodat die kan zien of hij wel in de juiste toestand verkeert om de mail te versturen. En ‘Forgotten attachment reminder’ meldt de verzender simpelweg wanneer die wel een attachment heeft gemeld in zijn tekst, maar er geen in de mail heeft gestoken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content