Goede eindejaarsperiode voor Belgische webshops

© iStock

De Belgische online handelaars deden het tijdens de eindejaarsperiode beter dan verwacht. Modeartikelen en accessoires zijn het populairst.

In totaal haalden de Belgische webhandelaars een gezamelijke omzet van 319 miljoen euro. Dat is 13,9 procent van hun totale jaaromzet en vijftien procent of 34 miljoen euro meer dan een jaar geleden.

De cijfers zijn afkomstig van BeCommerce, dat 520 webshops onderzocht, wat volgens de sectorvereniging tachtig procent van de Belgische e-commerce markt omvat.

Black friday

De meting gaat over de periode van 7 tot 31 december. Hoewel de feestdagen enorm belangrijk zijn voor on- en offline handelaars, merkt BeCommerce dat ook buitenlandse initiatieven zoals Black Friday en Cyber Monday in de VS een invloed hebben op de Belgische aankopen. Dat bewuste weekend was volgens BeCommerce goed voor een omzet van 24 miljoen euro.

De populairste aankopen zitten in de categorie modeartikelen en accessoires gevolgd door multimedia/elektronica en schoonheidsproducten. Boeken, cd’s en dvd’s, populair in de begindagen van e-commerce, staan op de tiende plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content