Goedkoopste Microsoft Surface-tablet meteen uitverkocht

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Minder dan 24 uur nadat de Amerikaanse voorverkoop van de Surface-tablet van start ging, is de 32GB-versie al uitverkocht.

Minder dan 24 uur nadat de Amerikaanse voorverkoop van de Surface-tablet van start ging, is de 32GB-versie al uitverkocht.

De Surface RT is niet de goedkoopste tablet – de prijzen zijn vergelijkbaar met de iPad -, maar er is blijkbaar toch veel vraag naar het mobiele toestel: minder dan een dag nadat de voorverkoop van start ging in de VS, is het model van 499 dollar al uitverkocht. Terwijl de andere varianten (van 599 en 699 dollar) vanaf 26 oktober moeten Amerikaanse consumenten die de 32GB-versie besteld hebben drie weekjes langer wachten.

Microsoft hoopt in het eerste kwartaal na de verschijning zo’n 3 tot 5 miljoen exemplaren van de Surface RT-tablet te slijten – althans: dat is het aantal apparaten dat Microsoft besteld heeft voor de komende drie maanden.

De grootste uitdaging voor Steve Ballmer en co zit hem in het uitbouwen van een volwaardige applicatiewinkel die kan concurreren met Apple’s App Store. Het vertrouwde Office-pakket dat geïnstalleerd zal staan op de Surface-tablets, zal op dit gebied zeker een pluspunt zijn.

Europese prijzen Dinsdag kondigde Microsoft de prijzen van de tablet aan voor de Verenigde Staten. Intussen zijn er ook Europese prijzen bekend. In Duitsland zal het toestel 479 euro (32GB), 579 euro (32GB en Touch Cover met keyboard) en 679 euro (64GB en Touch Cover) kosten. In Frankrijk is elk model zo’n 10 euro duurder: 489 euro, 589 euro en 694 euro.

Er is voorlopig geen Belgische release in zicht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content