‘Goedkope’ iPhone wordt niet spotgoedkoop

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De ‘bugdet-iPhone’ waar Apple al een tijdje mee bezig is, wordt geen spotgoedkope smartphone, maar een middenklasser van om en bij de 300 dollar. Dat zegt de baas van Apple-leverancier Pegatron, dat meewerkt aan deze iPhone Light.

Er wordt al een hele tijd gespeculeerd over een budgetvriendelijke iPhone met een plastic case, die een pak goedkoper wordt om op die manier nog meer mensen te kunnen bereiken en beter te kunnen concurreren met Samsung, dat met zijn smartphones en tablets zowat alle marktsegmenten probeert te bedienen.

iPhone Light Deze ‘budget-iPhone’ – ook wel de iPhone Light genoemd – lijkt echter niet zo goedkoop te worden dan sommigen dachten. Volgens TH Tung – de CEO van Pegatron, een toeleverancier van Apple die al meewerkte aan de iPhone – valt het toestel in de middenklasse. Hij zal dus eerder 300 dollar gaan kosten in plaats van 100 dollar, een bedrag dat meermaals opdook bij de speculaties over de iPhone Light.

De nieuwste berichten (afkomstig van een producent van smartphone-cases) leren ons dat de iPhone Light qua uiterlijk dichter aanleunt bij de vroegere iPhone 3GS dan bij de recentere modellen, en dat hij 59,18 mm breed, 124,44 mm hoog en 8,50 mm diep wordt.

iPhone 5S Naast de goedkopere smartphone, wordt er dit najaar ook nog een iPhone 5S verwacht. Die zou samen met het nieuwe besturingssysteem iOS 7 gelanceerd worden. Hoewel er sprake was van andere schermformaten bij de iPhone 5S, krijgt de smartphone volgens diezelfde case-maker toch hetzelfde formaat dan het huidige apparaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content