Goedkoper bellen naar mobieltjes bij Belgacom

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Aanpassing is gevolg van daling mobiele beëindigingstarieven.

Belgacom verlaagt op 1 augustus het tarief voor oproepen van vaste lijnen naar mobiele nummers.

De aanpassing is een gevolg van de daling van de mobiele beëindigingstarieven (MTR) zoals die werd vastgelegd in de beslissing van het BIPT, de Belgische regulator voor de postdiensten en de telecommunicatie, van 29 juni 2010. Dat meldt Belgacom in een persbericht.

De mobiele beëindigingstarieven tarieven verschillen in België nog altijd van operator tot operator. Zo rekenen Mobistar en Base aan Proximus voor het afwikkelen van gesprekken op hun netwerk meer aan dan omgekeerd, zegt Belgacom. Maar naarmate de tarieven verder dalen wordt die asymmetrie weggewerkt. Dit wordt trouwens ook gevraagd door de Europese Commissie. De prijsverlagingen voor gesprekken van de vaste lijn naar mobiele nummers lopen op tot 41 procent.

Nog in verband met de mobiele beëindigingstarieven, trekt Belgacom naar het Hof van Beroep. De telecomgroep vraagt geen schorsing of annulering van de tariefverlaging, maar wil zijn eigen rechten beschermd zien indien Mobistar of Base in het gelijk zouden worden gesteld.

Mobistar en Base gaan in beroep tegen de beslissing van het BIPT. Door de verlaging zouden de operatoren immers miljoenen euro’s aan inkomsten verliezen.

De twee sectorgenoten gingen twee jaar geleden al eens in beroep tegen een soortgelijke beslissing van de Belgische telecomautoriteit, en destijds kregen ze gelijk van de rechter. Dit keer zou het BIPT echter een steviger motivatie voor zijn beslissing hebben opgebouwd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content