Goedkopere smartphone voor Amazon-klanten in ruil voor meer reclame

© BGR

Amazon gaat Prime-abonnees flinke kortingen aanbieden op een aantal Android-smartphones. Amerikaanse klanten van het bedrijf kunnen binnenkort een Motorola Moto G of een BLU R1 HD bestellen met kortingen tot wel 50 procent. In ruil daarvoor gaat Amazon reclames tonen op het startscherm van de Android-apparaten.

Amazon hoopt met de nieuwe actie meer voet aan de grond te krijgen in de Android-wereld. Het bedrijf bracht eerder zelf al eens de Fire Phone uit, maar dat liep uit op een flop. Door populaire lowbudgettoestellen van andere merken aan te bieden, hoopt de onlineretailer meer succes te behalen. Exacte prijzen en kortingstarieven zijn nog niet bekend, maar de BLU R1 HD zou uiteindelijk zo’n 50 dollar moeten gaan kosten, omgerekend net geen 45 euro.

De reclameboodschappen van Amazon komen op het notificatiescherm te staan. Als je bijvoorbeeld een Gmail-bericht krijgt en daarvan een notificatiebericht op je scherm ziet verschijnen, pusht Amazon er meteen een tweede notificatie achteraan waarin reclame staat. Het is niet duidelijk of die reclame gekoppeld wordt aan de inhoud van je notificaties. In dat geval zou het behoorlijke consequenties hebben voor je privacy.

In België is de kortingsactie nog niet beschikbaar. Amazon verkoopt in ons land alleen e-books.

(ANP/WK)

Partner Content