Goeie kaarten

Hij werd geboren onder een goed gesternte, groeide op met goeie kaarten, school, sport en spel, gebruikte die kaarten om door te stoten naar de triatlontop.

Hij werd geboren onder een goed gesternte, groeide op met goeie kaarten, school, sport en spel, gebruikte die kaarten om door te stoten naar de triatlontop.

Plots een slechte kaart, vallen en verlamd geraken. De wereld kantelt, het leven stopt. Letterlijk. Marc Herremans wisselde van kaart en startte de stichting ‘To Walk Again’, nu vijf jaar geleden. Alweer een goede kaart. Herremans deed zijn verhaal opnieuw tijdens het jongste event van Protiviti, gespecialiseerd in risk management. Ook langlopers, Marathoniens, de overtreffende trap van Flandriens. Beseffen wat er op je afkomt, doseren, managen en toch weten dat het afzien wordt, één grote pijnkramp. Maar wenen van geluk bij het aankomen. Ook na vier of vijf uur. Bonken van kerels van veertig, vijftig, zelfs zestig jaar, die hun tranen de vrije loop geven. En opnieuw plannen, wanneer de volgende? En vergeten de pijn. Vergeten vloeken.

Worden de komende maanden tot eind 2009 een lange marathon met bloeddoorlopen gympies, zoutgekloven tepels en gonzende spiervezels? Het wordt zeker geen makkelijke run, geen vlak parcours, misschien zit er zelfs een drama in, maar laat vooral gezond optimisme overheersen. De eerste indicaties geven aan dat de Belgische it-budgetten voor volgend jaar slechts voor enkelen zullen dalen, mogelijk stabiel blijven, maar voor de helft van de it-managers zal toenemen. Terecht. De Spoorwegen doen er zelfs twintig procent bij. We stomen naar een ‘all digital world’. Wie niet mee is, is gezien. Achter die digitale pletwals zitten it’ers die de boel doen draaien, dag in dag uit, de klok rond. Met vallen en opstaan, met goede kaarten, vaak, met een slechte kaart, soms. Het komt er op aan die slechte kaart om te turnen tot een goede. En dat is een kwestie van mensen. Want als we in één ding het digitale universum overstijgen, dan is het de wilskracht om door te gaan, het ‘poeier’ om te leven, te overleven. Servers wenen niet van geluk. Ze gaan hooguit down.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content