‘Google akkoord met Belgische privacywetgeving’

© Belga

Google zal zich aanpassen aan de Belgische privacywetgeving. Het bedrijf heeft zich daar principieel akkoord mee verklaard, zegt Willem Debeuckelaere, voorzitter van de Belgische Privacycommissie.

Dat verklaart Willem Debeuckelaere in De Morgen.

Al maanden voert Google discrete gesprekken met de privacycommissies van verschillende Europese landen. Nu hebben die een eerste resultaat opgeleverd, zegt Debeuckelaere. “Google wil zich aanpassen aan de privacywetten van de verschillende landen. Dus ook aan de Belgische wet. Er komt een Europese regeling die de toets van alle nationale wetgevingen moet doorstaan.”

De principiële toegeving komt erop neer dat de internetreus veel transparanter zal worden in zijn gebruiksvoorwaarden en geen verborgen toegang meer zal krijgen tot allerlei gegevens. “Google moet voortaan expliciete toestemming krijgen van de gebruiker om diens gegevens te verwerken. Dat is het belangrijkste principe”, zegt Debeuckelaere.

Tineke Meijerman, Google-woordvoerster in België, ontkent noch bevestigt dat er een akkoord is. Ze wijst erop dat Google al heel wat inspanningen doet om transparanter te worden.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content