Google begint filmdienst in België

Enkele dagen nadat Netflix zijn komst bevestigt rolt Google in stilte zijn dienst uit voor de verkoop en verhuur van films via Google Play.

Enkele dagen nadat Netflix zijn komst bevestigt rolt Google in stilte zijn dienst uit voor de verkoop en verhuur van films via Google Play.

Google maakte de beschikbaarheid niet zelf bekend, maar de uitrol werd opgemerkt door ZDNet.be dat gisterenavond schreef dat de catalogus momenteel bestaat uit buitenlandse content met Nederlandse of Franse ondertitels. Wel zitten er een aantal Franse films in het aanbod.

De prijzen variëren naargelang de film en of je een SD of HD versie wil. Zo betaal je voor SD tussen de 9,99 euro en 13,99 euro. HD kost je 11,99 tot 16,99 euro. Huurprijzen zijn liggen tussen de 2,99 en 4,99 euro. Afhankelijk van hoe lang of nieuw de film is.

Google bevestigt aan onze redactie dat het de filmdienst heeft uitgerold en zegt dat het aanbod met de tijd wordt uitgebreid. Of dat ook met Belgische content zal zijn wil het bedrijf niet bevestigen. In Australië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de VS worden er ook al series verkocht. Maar die zijn vooralsnog niet terug te vinden bij ons of in de meeste andere landen.

De filmdienst komt er vlak nadat Netflix bekendmaakte dat het dit jaar zijn streamingdienst voor films en series naar België zal brengen. Maar Google zelf benadrukt dat het de dienst in verschillende landen uitrolt en het bijgevolg niet zo onverwacht is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content